O Momentu

ISTORIJA MOMENTA

Kompanija Henkel  bavi se proizvodnjom lepkova za drvo od 1925. godine, ali priča o Momentu počinje 1956. godine, revolucijom na tržištu lepkova. U saradnji sa nemačkim Craftsmen-om, razvijen je prvi lepak za “hladno nanošenje” nazvan Moment. Do  tada, da bi se lepak naneo, bilo je potrebno prethodno zagrevanje – vrlo opasan i dugotrajan posao. Kao odgovor na žalbe korisnika, razvijen je proizvod koji se može primeniti na sobnoj temperaturi, a pritom omogućava laku i bezbednu primenu. Prvu primenu, naš proizvod je našao u obućarskom zanatu, a kasnije je našao široku primenu u poslovima obrade drveta.

Nekoliko godina kasnije, sa početkom pakovanja Moment lepka u tube od 125g, otvorio se put ka domaćinstvima, kao novim potrošačima, a ubrzo je kreiran prvi  necureći lepak nazvan ‘’Moment Compact ‘’.

Nakon lansiranja lepka Moment Wood, 1977. godine, Moment je lansirao prvi  specijalizovan lepak za drvo površinama za samostalne uradi sam majstore – Moment Wood Express. Dve godine kasnije, Moment je doneo tržištu još jednu inovaciju. Prvi vodootporni lepak za drvo – Moment Wood Water-Resist.

1981. Moment je proširio svoj asortiman uvodeći Moment pištolj za vruće lepljenje, specijalno dizajniran za profesionalne zanatlije. Godinu dana kasnije, Moment je lansirao svoj prvi Super lepak kreiran uz pomoć specijalne tehnologije, koji omogućava brzo i efikasno lepljenje na malim površinama  - otkriće koje domaćinstvu čini život lakšim.

1989. Moment nudi svojim potrošačima lepak za specijalizovan za montiranje  predmete na zid. Više nije bilo potrebe satima držati predmete koje želite da zalepite na zid. Nova generacija lepkova sredstava je rođena.

Deceniju kasnije, 2001. godine, nastalo je je još jedno revolucionarno otkriće – lepak koji omogućava ne samo lepljenje već je mogučnost da se polomljeni predmeti rekonstruišu.

1994. godine Moment prošruje svoj asortiman u segmentu lepkova za drvo, lepkovima specijalizovanim za parket.

2006. godine, Moment donosi još jednu inovaciju – lepak koji omogućava da se zalepljeni predmeti na zidu pomeraju nakon njihovog lepljenja. Novi montažni lepkovi koji omogućavaju pomeranje predmeta dostupni su u obliku dvostranih montažnih traka ili u tubi.

2007. godine kreiran je najbolji epoksidni lepak zasnovan na patentiranoj FlexTec Henkel tehnologiji. Lepak otporan na šokove, temperaturne razlike, različite vremenske uslove, pod nazivom Repair Extreme.  Iste  godine, Moment je obogaćen ‘’Ultra gel’’ inovacijom – prvi fleksibilni super gel lepak prisutan na tržištu.

2009. godine, sa novim marketinškim konceptom ‘’No more nails’’, Moment  omogućava lepkove dostupne svim početnicima jer otklanja potrebu za korišćenjem šrafova i bušenjem što postaje prošlost kada je u pitanju kačenje predmeta na zid. Novi način rada je lepljenje predmeta.

2010. godine, novi identitet Momenta je otkriven. Sa novim logoom, redizajnom pakovanjima, Moment brend izgleda sveže i moćan kao uvek.

2011. godine pojavljuje se nova generacija multifunkcionalnih lepkova baziranim na FlexTec Henkel tehnologiji. Najotporniji lepak visokih performansi koji postoji na tržištu. Bez obzira da li treba da se nešto napravi ili popravi kod kuće, ovaj lepak je pogodan za sve materijale i izdržljiv u različitim vremenskim uslovima. Poseduje sertifikat odbren od strane priznatog evropskog instituta  - TÜV.